UWAGA! Ten serwis używa cookies.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem
MENU:
Reklama
Facebook
Googleplus
Twitter

Komentarze

  • Tłuszczaki

    Może musk se,, wycisknoleś"?
    Chelmód
  • Kleptomania. Chory czy złodziej?

    Chciałam napisać: problem ze szwagierką
    Kami
  • Kleptomania. Chory czy złodziej?

    Doris ja mam podobny problem, tez z bratową. Pcha się do nas ciągle pod pretekstem pomocy w pracach domowych a tak naprawde nas okrada. Ja nie chce, ż...
    Kami
  • Nowotwory kości

    Witam.. Mój ojciec ma raka kości i, wykryty w lutym tego roku. Lekarze dali mu kilka miesięcy życia. W tej chwili jak on to nazywa "chodzi na imprezy ...
    anita

Minerały

Spirulina – bezcenne białko

Spirulina – bezcenne białkoBiałko to główny budulec całego organizmu. Występuje w tkankach i komórkach. Jego niedobór wpływa więc na złe funkcjonowanie wszystkich narządów i układów. Ratunkiem może być suplementacja, czyli uzupełnienie białka. Spirulina jest na to idealnym sposobem.

Czytaj więcej...

Wszystkie artykuły:

  1. Żelatyna – ratunek nie tylko dla stawów
  2. Oleje tłoczone na zimno – zdrowa alternatywa
  3. Bromelina – enzym trawiący białka
  4. Miód na serce
  5. Brak żelaza przyczyną zmęczenia
  6. Życiodajna woda wodorowa
  7. Żelazne zdrowie
  8. Jak długo gotować wodę, by nie pogorszyć jej smaku
  9. Wszechstronna melatonina
  10. Koralowa długowieczność
  11. Magnez – cudowny metal
  12. Koenzym Q10 – eliksir młodości
  13. Cynk – ważny dla organizmu
  14. Kokosowa alternatywa
  15. Woda – źródło życia i dobry kosmetyk
  16. Hiponatremia – niedobór sodu
  17. Siarka – pierwiastek urody
  18. Teff – cenne bezglutenowe zboże
  19. Matcha – matka zielonych herbat
  20. Nadmiar i niedobór fosforu w organizmie
  21. Olej z czarnuszki
  22. Naturalne źródła zdrowia – lecznicze olejki
  23. Krzem na dobrą kondycję fizyczną
  24. Krzem – pierwiastek życia i młodości
  25. Turmaliny – kryształki zdrowia
  26. Luteina – sprzymierzeniec naszego wzroku
  27. Składniki odżywcze w sokach
  28. Potencjał ORP Redox
  29. Skrobia kukurydziana w przemyśle spożywczym i kosmetycznym
  30. Ocet jabłkowy – naturalne zdrowie z jabłek
  31. Korzyści oraz zagrożenia płynące z picia herbaty i kawy
  32. Colostrum – siła odporności
  33. Olej lniany – bogactwo kwasów nienasyconych
  34. Olej z wątroby rekina – chroni, leczy i wzmacnia
  35. Owoce morza – zdrowie na talerzu
  36. Hipokaliemia (niedobór potasu)
  37. Miedź nanokoloidalna
  38. Niezwykłe właściwości zielonego jęczmienia
  39. Minerały i ich wpływ na zdrowie
  40. Niedobór żelaza w organizmie
  41. Niebezpieczny akrylamid
  42. Pasteryzacja, czyli przedłużona trwałość
  43. Woda źródlana czy mineralna?
  44. Olej arganowy – płynne złoto Maroka
  45. Olej palmowy – pomaga czy szkodzi?
  46. Właściwości bursztynu
  47. Niezwykłe właściwości miodu Manuka
  48. Amarantus – pióropusz pełen zdrowia
  49. Olej kokosowy – w medycynie, w kosmetologii i w kuchni
  50. Srebro koloidalne, czyli naturalny antybiotyk
  51. Propolis, czyli kit pszczeli
  52. Miód Manuka
  53. Właściwości lecznicze bursztynu…
  54. Ozonowanie – oczyszcza i ożywia
  55. Woda żywa i martwa
  56. Krzem organiczny
  57. Zalety wody alkalicznej
  58. Ksylitol – cukier brzozowy
  59. Molibden (Mo)
  60. Chrom (Cr)
  61. Siarka (S)
  62. Chlor
  63. Jod
  64. Wapń (Ca)
  65. Podstawowe pierwiastki – tlen, węgiel, wodór, azot
  66. Pierwiastki śladowe – niezbędne dla organizmu
  67. Bor (B)
  68. Ołów (Pb)
  69. Arsen (As)
  70. Krzem (Si). Jego znaczenie w fizjologii i terapii człowieka
  71. Żelazo (Fe)
  72. Miedź (Cu)
  73. Selen – niezbędny dla organizmu
  74. Cynk (Zn)
  75. Główne mikroelementy
  76. Najważniejsze makroelementy