UWAGA! Ten serwis używa cookies.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem
MENU:
Reklama
Facebook
Googleplus
Twitter

Komentarze

  • Tłuszczaki

    Może musk se,, wycisknoleś"?
    Chelmód
  • Kleptomania. Chory czy złodziej?

    Chciałam napisać: problem ze szwagierką
    Kami
  • Kleptomania. Chory czy złodziej?

    Doris ja mam podobny problem, tez z bratową. Pcha się do nas ciągle pod pretekstem pomocy w pracach domowych a tak naprawde nas okrada. Ja nie chce, ż...
    Kami
  • Nowotwory kości

    Witam.. Mój ojciec ma raka kości i, wykryty w lutym tego roku. Lekarze dali mu kilka miesięcy życia. W tej chwili jak on to nazywa "chodzi na imprezy ...
    anita

Diety

Co jeść na przełomie lata i jesieni?

Co jeść na przełomie lata i jesieni?Zbliża się moja ulubiona pora roku, jeżeli chodzi o żywienie. Mamy mnóstwo naszych polskich sezonowych warzyw i owoców. Wszystkie owoce proponuję zjadać na surowo, bez podgrzewania – wtedy zachowują najwięcej wartości odżywczych. A jak coś nam zostanie – warto zamrozić (np. jagody). Z kolei warzywa, warto zjadać surowe (sałata, papryka – zawierają stosunkowo dużo witaminy C), a część ugotowane (dyniowate zawierające karotenoidy, które lepiej są przyswajalne po podgrzaniu i w obecności tłuszczu). Te gotowane można zawekować jesienią, a otwarte zimą zadowolą zarówno nasze nosy, jak i podniebienia. A w długie zimowe wieczory, także nas dobrze rozgrzeją i odżywią…

Czytaj więcej...