UWAGA! Ten serwis używa cookies.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem
MENU:
Reklama
Jonizator wody Aquator Silver
Jonizator wody Aquator Silver

 

Facebook
Googleplus
Twitter

Komentarze

  • Głóg – zastosowania lecznicze

    Oj tak, głóg jest niezwykłą rośliną. Warto pamiętać o właściwościach wyciszających kwiatostanu oraz ułatwiających zasypianie. Wszyscy z napięciem nerw...
    Czarnulka
  • Sztuczne łzy – ratunek dla oczu

    oo tez ich uzywam! sa tanie i bardzo wydajne ;)
    agata
  • Leczenie bólu przewlekłego

    Moja mama cierpiała na przewlekły ból, ulgę przyniósł dopiero zabieg przecięcia szwów nożem chirurgicznym. Trochę nam zajęło znalezienie lekarza który...
    Piotrek
  • Świerzbiączka

    a czy leczenie podobne?? ja chyba mam świerzb i nie wiem co z tym robić :
    mimi

Zasady żywienia

Jedz kolorowo

Jedz kolorowoBarwne i estetycznie podane danie to prawdziwa uczta także dla oczu. Tak przygotowane jedzenie wpływa pozytywnie na działanie mózgu. Doznania wzrokowe są natychmiast przesyłane do szarych komórek i są bodźcem do ich lepszej pracy. Jeżeli często jemy kolorowe i ładne potrawy poprawiamy koncentrację i kreatywne myślenie.

Czytaj więcej...

Wszystkie artykuły:

  1. Batonik na ratunek
  2. Żywność liofilizowana – lekki posiłek na długie podróże
  3. Płatki śniadaniowe – które są najzdrowsze?
  4. Kiełki – źródło witamin i minerałów
  5. Oliwa z oliwek – wlaściwości zdrowotne
  6. Grzyby – korzyści i zagrożenia dla zdrowia
  7. Cukier czy słodzik?
  8. Zależność pomiędzy lekami a żywnością
  9. Sery – co zawierają i jak je jeść
  10. Błonnik – do czego jest potrzebny organizmowi
  11. Koniak – przyspiesza akcję serca, obniża ciśnienie, poprawia krążenie krwi
  12. Solić czy nie solić?
  13. Lody – moc witamin i wapnia
  14. Nutrigenomika. Przez żołądek do ...genów
  15. Grupy krwi a żywienie
  16. Jogurty – zdrowsze od mleka
  17. Ryby – co w nich dobrego dla zdrowia
  18. Miód – co w nim zdrowego
  19. Wody mineralne. Pić dużo, ale jakie?
  20. Soja – działanie lecznicze
  21. Ocet – rodzaje, zastosowanie, właściwości lecznicze
  22. Jajka – co w nich dobrego
  23. Mleko UHT – pić czy nie pić
  24. Tran – właściwości lecznicze
  25. Błonnik pokarmowy – dlaczego jest niezbędny
  26. Wody mineralne i lecznicze – w jakich schorzeniach pomagają
  27. Węglowodany – źródło energii
  28. Drożdże dla zdrowia i urody
  29. Tłuszcze roślinne. Oliwa czy olej?
  30. Kakao – remedium na starość
  31. Wino – chroni i wzmacnia organizm
  32. Rola wody w organizmie człowieka. Odwodnienie – czym zagraża
  33. Ślimaki i ostrygi – zdrowe przysmaki
  34. Rola wody w organizmie człowieka. Bilans wodny
  35. Kawa – pomaga czy szkodzi?
  36. Jeść czy pojadać?
  37. Soja i jej przetwory – pokarm dla zdrowia
  38. Piwne polewki i lekarstwa
  39. Kawa. Zalety i wady kofeiny
  40. Owsianka to samo zdrowie
  41. Żywność funkcjonalna i nutraceutyki
  42. Kozie mleko dla zdrowia i urody
  43. Nowalijki. Wiosenne witaminy
  44. Zupa: jeść czy nie jeść?
  45. Jeśli ma być zdrowo. Najpierw pomyśl, potem jedz!
  46. Czekolada: plusy i minusy
  47. Miód. Odtruwa i regeneruje
  48. Otyłość – porady ogólne
  49. Czerwone wino chroni serce
  50. Chleb nasz powszedni
  51. Błędy dietetyczne
  52. Serwatka: znakomita dla zdrowia
  53. Co jeść, by żyć 100 lat