UWAGA! Ten serwis używa cookies.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem
MENU:
Reklama
Jonizator wody Aquator Silver
Jonizator wody Aquator Silver
Facebook
Googleplus
Twitter

Komentarze

Arancini – kulki ryżowe z mięsem

Arancini – kulki ryżowe z mięsem

 Składniki:

  • 500 g ryżu
  • 2 jajka
  • 80 g tartego parmezanu
  • bułka tarta
  • 200 g sosu bolońskiego (mielone mięso duszone z tartymi warzywami i sosem pomidorowym)

Reklama
Reklama

 

Sposób wykonania:

  • Ugotowany ryż zmieszać z jajkami i parmezanem, ugnieść, uformować kulki wielkości dużych mandarynek.
  • W ryżowych kulkach zrobić wgłębienie, nadziać je sosem bolońskim, a następnie szczelnie zamknąć.
  • Obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na złoty kolor na głębokim tłuszczu.
  • UWAGA! Zamiast mięsa do nadzienia można wykorzystać na przykład drobno pokrojony ser mozarella.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW

Sklep Poradnia.pl poleca

RABAT 5%

Dokonując w sklep.poradnia.pl zamówienia za minimum 100 zł, użyj podanego poniżej kodu rabatowego.

Kod należy wpisać podczas finalizacji zamówienia, w trakcie wyboru sposobu płatności i dostawy, w pole Kod promocyjny (po prawej stronie), a następnie kliknąć w znajdujący się obok przycisk.

Kwota do zapłaty zostanie pomniejszona o 5%.

Kod rabatowy: PORADNIA