Składniki:

  • 1,5 kg ziemniaków
  • 30 dag cebuli
  • 20 dag pieczarek
  • 3 jajka
  • 4 łyżki oliwy
  • bułka tarta
  • majeranek
  • sól, pieprz

Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • Ziemniaki obrać, utrzeć na drobne wiórki, lekko odcisnąć.
  • Posiekaną cebulę i drobno pokrojone pieczarki udusić na oliwie.
  • Do ziemniaków wbić jajka, wsypać 3 czubate łyżki bułki tartej, dodać uduszone pieczarki z cebulą, przyprawić majerankiem, solą oraz pieprzem i wymieszać.
  • Dużą formę wysmarować tłuszczem, obficie posypać bułką tartą i wypełnić masą ziemniaczaną.
  • Piec około 75 minut w temperaturze 170°C.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW