UWAGA! Ten serwis używa cookies.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem
MENU:
Reklama
Jonizator wody Aquator Silver
Jonizator wody Aquator Silver
Facebook
Googleplus
Twitter

Komentarze

Barszcz czerwony

Barszcz czerwony

Składniki:

  • 4–5 małych buraków
  • 6 szklanek wywaru z jarzyn
  • 2–3 suszone grzyby
  • 2 łyżki soku cytrynowego lub octu
  • 1–2 łyżeczki cukru
  • sól i pieprz

 

Sposób przygotowania:

  • Grzyby dokładnie umyć, ugotować w dwóch szklankach wody, odcedzić, ostudzić wywar.
  • Buraki wyszorować (nie obcinać korzonków!) i gotować przez 30–45 minut.
  • Pod bieżącą wodą obrać buraki ze skórki, a następnie pokroić je w cienkie paski.
  • Wywar z jarzyn i grzybów wlać do garnka, dodać buraczki, sok z cytryny (lub ocet) oraz doprawić cukrem, solą i pieprzem do smaku.
  • Gotować 10–15 minut na małym ogniu.
  • Można podawać z połówkami jaj ugotowanych na twardo lub z ugotowanymi ziemniakami.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW

Sklep Poradnia.pl poleca

RABAT 5%

Dokonując w sklep.poradnia.pl zamówienia za minimum 100 zł, użyj podanego poniżej kodu rabatowego.

Kod należy wpisać podczas finalizacji zamówienia, w trakcie wyboru sposobu płatności i dostawy, w pole Kod promocyjny (po prawej stronie), a następnie kliknąć w znajdujący się obok przycisk.

Kwota do zapłaty zostanie pomniejszona o 5%.

Kod rabatowy: PORADNIA