UWAGA! Ten serwis używa cookies.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem
MENU:
Reklama
Jonizator wody Aquator Silver
Jonizator wody Aquator Silver
Facebook
Googleplus
Twitter

Komentarze

Bitki wołowe z czereśniami

Bitki wołowe z czereśniami

 

 

Składniki (na 4 porcje):

  • 1 kg wołowiny bez kości
  • 5 dużych cebul
  • ¼ szklanki oliwy
  • 5 łyżek przecieru pomidorowego
  • 1 szklanka wydrylowanych czereśni
  • 1 szklanka jogurtu
  • 1,5 szklanki wody
  • sól

 

Sposób przygotowania:

  • Mięso pokroić w plastry, lekko rozbić, posolić.
  • Cebule obrać, pokroić w krążki i zeszklić na rozgrzanym tłuszczu. Na cebuli ułożyć mięso i podsmażać około 5 minut na wolnym ogniu.
  • Wymieszać przecier z wodą, wlać do mięsa i dusić około godziny.
  • Dołożyć czereśnie, wymieszać i dusić jeszcze 5 minut. Zaprawić jogurtem.

 

Czereśnie

Pochodzą z Grecji. Uprawiano je już w starożytności. W wielu językach zachodnioeuropejskich wiśnie i czereśnie określa się tym samym słowem, do którego dodaje się przymiotnik kwaśna albo słodka, w zależności od tego, o jaki owoc chodzi. Zawarty w czereśniach potas stabilizuje pracę serca. A przyrządzona z czereśniowych ogonków herbatka to zalecany przez ludową medycynę doskonały środek odchudzający.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW

Sklep Poradnia.pl poleca

RABAT 5%

Dokonując w sklep.poradnia.pl zamówienia za minimum 100 zł, użyj podanego poniżej kodu rabatowego.

Kod należy wpisać podczas finalizacji zamówienia, w trakcie wyboru sposobu płatności i dostawy, w pole Kod promocyjny (po prawej stronie), a następnie kliknąć w znajdujący się obok przycisk.

Kwota do zapłaty zostanie pomniejszona o 5%.

Kod rabatowy: PORADNIA