Składniki:

  • 200 g cannelloni
  • 500 g mrożonego szpinaku
  • 80 g sera feta
  • 60 g parmezanu
  • 250 ml sosu beszamelowego
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 żółtko
  • gałka muszkatołowa, listki bazylii
  • pieprz, sól

Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • Posiekaną cebulę i czosnek podsmażyć na maśle razem z rozmrożonym szpinakiem, aż do odparowania wody.
  • Wymieszać szpinak z żółtkiem, fetą i połową parmezanu; doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
  • Cannelloni napełnić farszem i ułożyć w żaroodpornym naczyniu wypełnionym połową sosu.
  • Posypać pozostałym parmezanem i polać resztą sosu.
  • Piec pół godziny w temperaturze do 210°C.
  • Przed podaniem posypać listkami bazylii.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW