UWAGA! Ten serwis używa cookies.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem
MENU:
Reklama
Jonizator wody Aquator Silver
Jonizator wody Aquator Silver
Facebook
Googleplus
Twitter

Komentarze

Chłodnik z botwinki

Chłodnik z botwinki

Składniki:

  • pęczek botwinki
  • duży ogórek
  • pęczek rzodkiewek
  • pęczek szczypiorku
  • szklanka kwaśnej śmietany
  • 150 ml maślanki
  • 500 ml bulionu jarzynowego
  • sól, pieprz
  • koperek do dekoracji

 

Sposób przygotowania:

  • Liście botwinki kroimy, a buraczki myjemy.
  • Botwinkę i buraczki gotujemy w bulionie jarzynowym około 10 minut.
  • Rzodkiewki i ogórka oczyszczamy oraz kroimy na grubsze plasterki.
  • Siekamy drobno szczypiorek.
  • Botwinkę odcedzamy, buraczki obieramy i kroimy na talarki.
  • Do wywaru wlewamy śmietanę i maślankę, dodajemy poszatkowaną botwinkę, buraczki, rzodkiewki, ogórka i szczypiorek.
  • Całość mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  • Chłodnik wstawiamy na 2 godziny do lodówki, a tuz przed podaniem dekorujemy odrobiną koperku.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW

Sklep Poradnia.pl poleca

RABAT 5%

Dokonując w sklep.poradnia.pl zamówienia za minimum 100 zł, użyj podanego poniżej kodu rabatowego.

Kod należy wpisać podczas finalizacji zamówienia, w trakcie wyboru sposobu płatności i dostawy, w pole Kod promocyjny (po prawej stronie), a następnie kliknąć w znajdujący się obok przycisk.

Kwota do zapłaty zostanie pomniejszona o 5%.

Kod rabatowy: PORADNIA