UWAGA! Ten serwis używa cookies.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem
MENU:
Reklama
Jonizator wody Aquator Silver
Jonizator wody Aquator Silver
Facebook
Googleplus
Twitter

Komentarze

Ciasto cytrynowe

 Ciasto cytrynowe

Składniki:

  • 2–3 opakowania herbatników
  • ½ kostki masła

Krem:

  • 4 żółtka
  • 4 całe jajka
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka soku z cytryny
  • 3 łyżki masła

 

Sposób przygotowania:

  • Herbatniki drobno zgnieść, tak aby nie było grudek, dodać masło i ugnieść na jednolitą masę.
  • Tak powstałą masą wylepić formę (lekko podnieść na brzegach).
  • Piec przez 10 minut w temperaturze 180°C, a potem przestudzić.
  • Przygotować krem: wymieszać w garnku cukier z jajkami i żółtkami (by cukier się trochę rozpuścił) – trzymać na gazie około 5 minut, uważając, by krem się nie zagotował.
  • Dodać 3 łyżki masła i dalej mieszać.
  • Krem wylać na podpieczony spód.
  • I WERSJA: na wylany krem dać świeże owoce (jagody, borówki).
  • II WERSJA: posypać cukrem i zapiekać, by góra zrobiła się brązowa.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW

Sklep Poradnia.pl poleca

RABAT 5%

Dokonując w sklep.poradnia.pl zamówienia za minimum 100 zł, użyj podanego poniżej kodu rabatowego.

Kod należy wpisać podczas finalizacji zamówienia, w trakcie wyboru sposobu płatności i dostawy, w pole Kod promocyjny (po prawej stronie), a następnie kliknąć w znajdujący się obok przycisk.

Kwota do zapłaty zostanie pomniejszona o 5%.

Kod rabatowy: PORADNIA