UWAGA! Ten serwis używa cookies.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem
MENU:
Reklama
Oczyszczacze powietrza
Oczyszczacze powietrza
Facebook
Googleplus
Twitter

Komentarze

Cukinia nadziewana mięsem

 Cukinia nadziewana mięsem

Składniki:

  • 2 cukinie
  • 2–3 pomidory
  • 20 dag gotowanego mięsa
  • 1 jajko
  • 1 cebula
  • 1 duża łyżka tłuszczu
  • 1 kostka bulionowa
  • zielony koper
  • sól, pieprz

Reklama
Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • Cukinie obrać, przekroić wzdłuż na połowy, a następnie wydrążyć łyżką nasiona z otaczającym je miąższem.
  • Jakiekolwiek gotowane mięso zemleć w maszynce, dodać jajko i przyprawy do smaku, a następnie dokładnie wyrobić.
  • Nadzieniem wypełnić wydrążone połówki cukinii.
  • Drobno pokrojoną cebulę podsmażyć na tłuszczu, dodać kilka łyżek wody i kostkę bulionową, a następnie włożyć do tego cukinie i dusić pod przykryciem do miękkości.
  • W czasie duszenia dodać obrane ze skórki pomidory.
  • Przed podaniem obficie posypać zielonym koprem.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW

Sklep Poradnia.pl poleca

RABAT 5%

Dokonując w sklep.poradnia.pl zamówienia za minimum 100 zł, użyj podanego poniżej kodu rabatowego.

Kod należy wpisać podczas finalizacji zamówienia, w trakcie wyboru sposobu płatności i dostawy, w pole Kod promocyjny (po prawej stronie), a następnie kliknąć w znajdujący się obok przycisk.

Kwota do zapłaty zostanie pomniejszona o 5%.

Kod rabatowy: PORADNIA