UWAGA! Ten serwis używa cookies.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem
MENU:
Reklama
Jonizator wody Aquator Silver
Jonizator wody Aquator Silver
Facebook
Googleplus
Twitter

Komentarze

Dorsz po prowansalsku

Dorsz po prowansalsku

Składniki:

  • 60 dag filetów z dorsza
  • 2 małe cukinie
  • 4 pomidory
  • 2 cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • kilka oliwek
  • 3 łyżki oliwy
  • sok z cytryny
  • 1 łyżeczka posiekanej bazylii
  • 1 łyżeczka posiekanego oregano
  • sól i pieprz

 

Sposób przygotowania:

  • Filety z dorsza opłukać, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem, a następnie przykryć i odstawić do lodówki na 15 minut.
  • Umyć obie cukinie i pokroić w plasterki.
  • Pomidory pokroić na cząstki, a cebulę w talarki.
  • Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć posiekane drobno ząbki czosnku i cebulę, po czym dodać cukinię, pomidory i pokrojone w plasterki oliwki.
  • Wszystko doprawić do smaku solą i pieprzem.
  • Na koniec dodać filety z dorsza i dusić na małym ogniu pod przykryciem około 20 minut.
  • Można podawać z ryżem lub grzankami.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW

Sklep Poradnia.pl poleca

RABAT 5%

Dokonując w sklep.poradnia.pl zamówienia za minimum 100 zł, użyj podanego poniżej kodu rabatowego.

Kod należy wpisać podczas finalizacji zamówienia, w trakcie wyboru sposobu płatności i dostawy, w pole Kod promocyjny (po prawej stronie), a następnie kliknąć w znajdujący się obok przycisk.

Kwota do zapłaty zostanie pomniejszona o 5%.

Kod rabatowy: PORADNIA