Składniki:

  • 60 dag filetów z dorsza
  • 2 małe cukinie
  • 4 pomidory
  • 2 cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • kilka oliwek
  • 3 łyżki oliwy
  • sok z cytryny
  • 1 łyżeczka posiekanej bazylii
  • 1 łyżeczka posiekanego oregano
  • sól i pieprz

Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • Filety z dorsza opłukać, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem, a następnie przykryć i odstawić do lodówki na 15 minut.
  • Umyć obie cukinie i pokroić w plasterki.
  • Pomidory pokroić na cząstki, a cebulę w talarki.
  • Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć posiekane drobno ząbki czosnku i cebulę, po czym dodać cukinię, pomidory i pokrojone w plasterki oliwki.
  • Wszystko doprawić do smaku solą i pieprzem.
  • Na koniec dodać filety z dorsza i dusić na małym ogniu pod przykryciem około 20 minut.
  • Można podawać z ryżem lub grzankami.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW