UWAGA! Ten serwis używa cookies.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem
MENU:
Reklama
Facebook
Googleplus
Twitter

Komentarze

  • Tłuszczaki

    Może musk se,, wycisknoleś"?
    Chelmód
  • Kleptomania. Chory czy złodziej?

    Chciałam napisać: problem ze szwagierką
    Kami
  • Kleptomania. Chory czy złodziej?

    Doris ja mam podobny problem, tez z bratową. Pcha się do nas ciągle pod pretekstem pomocy w pracach domowych a tak naprawde nas okrada. Ja nie chce, ż...
    Kami
  • Nowotwory kości

    Witam.. Mój ojciec ma raka kości i, wykryty w lutym tego roku. Lekarze dali mu kilka miesięcy życia. W tej chwili jak on to nazywa "chodzi na imprezy ...
    anita

Fasolka po peruwiańsku

    • 1/2 kg białej fasoli

    • 20 dag polędwicy cielęcej

    • 1 szklanka oliwy z oliwek

    • 1 koncentrat pomidorowy

    • 2 cebule

    • natka pietruszki

    • sól i pieprz do smaku

 

Wartość odżywcza 1 porcji

    • kcal 241

    • białko 24,3 g

    • tłuszcze 10,2 g

    • węglowodany 10,1 g

 

Sposób wykonania:

Fasolę moczyć 24 godziny. Polędwicę pokroić na kawałki i gotować razem z fasolą aż zmiękną. Całość podzielić na dwie części. Jedną część zmiksować. Cebule pokroić i zeszklić na oliwie, dodać do polędwicy z fasolą. Doprawić koncentratem, solą i pieprzem. Do całości dodać zmiksowaną masę oraz wodę i gotować około 20 minut, mieszając drewnianą łyżką. Pod koniec gotowania wsypać pokrojoną natkę pietruszki.


Sklep Poradnia.pl poleca

RABAT 5%

Dokonując w sklep.poradnia.pl zamówienia za minimum 100 zł, użyj podanego poniżej kodu rabatowego.

Kod należy wpisać podczas finalizacji zamówienia, w trakcie wyboru sposobu płatności i dostawy, w pole Kod promocyjny (po prawej stronie), a następnie kliknąć w znajdujący się obok przycisk.

Kwota do zapłaty zostanie pomniejszona o 5%.

Kod rabatowy: PORADNIA