UWAGA! Ten serwis używa cookies.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem
MENU:
Reklama
Jonizator wody Aquator Silver
Jonizator wody Aquator Silver
Facebook
Googleplus
Twitter

Komentarze

Gołąbki gryczane

Gołąbki gryczane w czerwonej kapuście

 

 

Składniki:

  • duża główka czerwonej kapusty
  • ½ szklanki czerwonego wytrawnego wina

NADZIENIE:

  • 1 szklanka kaszy gryzanej
  • 15–20 grzybów suszonych
  • włoszczyzna
  • 2 cebule
  • 2 łyżki oliwy
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

  • Przygotować nadzienie:
  • Kaszę gryczaną ugotować w dwóch szklankach osolonej wody.
  • Grzyby ugotować w malej ilości wody, pokrajać w kostkę.
  • Ugotować włoszczyznę i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
  • Cebulę zeszklić na oliwie, połączyć z włoszczyzną i grzybami, wymieszać z kaszą gryczaną, doprawić solą i pieprzem.
  • Następnie:
  • Kapustę oczyścić, opłukać, obgotować, przestudzić i rozłożyć na pojedyncze liście.
  • Na każdy liść kapusty nakładać przyrządzone nadzienie, mocno zawinąć, ułożyć ciasno w naczyniu, podlać małą ilością wody i winem.
  • Dusić pod przykryciem około 40 minut.

 

Wartość odżywcza 1 porcji

  • kcal 341
  • białko 6,8 g
  • tłuszcze 11 g
  • węglowodany 53,2 g

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW

Sklep Poradnia.pl poleca

RABAT 5%

Dokonując w sklep.poradnia.pl zamówienia za minimum 100 zł, użyj podanego poniżej kodu rabatowego.

Kod należy wpisać podczas finalizacji zamówienia, w trakcie wyboru sposobu płatności i dostawy, w pole Kod promocyjny (po prawej stronie), a następnie kliknąć w znajdujący się obok przycisk.

Kwota do zapłaty zostanie pomniejszona o 5%.

Kod rabatowy: PORADNIA