UWAGA! Ten serwis używa cookies.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem
MENU:
Reklama
Jonizator wody Aquator Silver
Jonizator wody Aquator Silver
Facebook
Googleplus
Twitter

Komentarze

Gołąbki z pieczarkami

Gołąbki z pieczarkami

Składniki:

  • 1 duża kapusta
  • 400 g pieczarek
  • 3 duże cebule
  • 5 łyżek oleju
  • 3 łyżki margaryny
  • 2 szklanki śmietany
  • 3 łyżki keczupu
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

  • Z kapusty usunąć wierzchnie liście i głąb, a następnie gotować we wrzącej wodzie (przez około 5 minut).
  • Kapustę ostudzić, oddzielić liście, osuszyć je i delikatnie rozbić drewnianym tłuczkiem.
  • Cebule posiekać i zeszklić na oleju.
  • Pieczarki oczyścić, ugotować, odsączyć i wystudzić, a potem drobno pokroić.
  • Pieczarki pomieszać z cebulą, przyprawić do smaku i podsmażyć na oleju.
  • Farsz wykładać na liście kapusty i ciasno zawijać gołąbki (można je wiązać nicią kuchenną).
  • Śmietanę wymieszać z keczupem, przyprawić do smaku.
  • Gołąbki podsmażyć ze wszystkich stron na patelni, a następnie przełożyć do rondla, zalać sosem śmietankowym i dusić na małym ogniu około 30–40 minut.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW

Sklep Poradnia.pl poleca

RABAT 5%

Dokonując w sklep.poradnia.pl zamówienia za minimum 100 zł, użyj podanego poniżej kodu rabatowego.

Kod należy wpisać podczas finalizacji zamówienia, w trakcie wyboru sposobu płatności i dostawy, w pole Kod promocyjny (po prawej stronie), a następnie kliknąć w znajdujący się obok przycisk.

Kwota do zapłaty zostanie pomniejszona o 5%.

Kod rabatowy: PORADNIA