UWAGA! Ten serwis używa cookies.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem
MENU:
Reklama
Jonizator wody Aquator Silver
Jonizator wody Aquator Silver
Facebook
Googleplus
Twitter

Komentarze

Indyk w karczochach

ndyk w karczochach

 

 

Składniki:

  • 50 dag karczochów
  • mały filet z indyka
  • 100 ml śmietany
  • 100 ml białego wina
  • 50 ml bulionu
  • 50 ml wódki
  • kilka czarnych oliwek
  • 1 ząbek czosnku
  • natka pietruszki
  • oliwa z oliwek
  • przyprawa do drobiu

 

Sposób wykonania:

  • Plastry indyka przyprawić, obtoczyć w mące i smażyć na oliwie.
  • Drobno posiekać czosnek i natkę pietruszki.
  • Do rondelka z pokrojonymi karczochami i oliwkami dodać wszystkie składniki i przyprawić do smaku solą i pieprzem.
  • Chwilę pogotować, a potem zalać sosem z indyka i następnie dusić pod przykryciem.
  • Jeśli sos będzie zbyt rzadki, dodać trochę zasmażki.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW

Sklep Poradnia.pl poleca

RABAT 5%

Dokonując w sklep.poradnia.pl zamówienia za minimum 100 zł, użyj podanego poniżej kodu rabatowego.

Kod należy wpisać podczas finalizacji zamówienia, w trakcie wyboru sposobu płatności i dostawy, w pole Kod promocyjny (po prawej stronie), a następnie kliknąć w znajdujący się obok przycisk.

Kwota do zapłaty zostanie pomniejszona o 5%.

Kod rabatowy: PORADNIA