UWAGA! Ten serwis używa cookies.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem
MENU:
Reklama
Jonizator wody Aquator Silver
Jonizator wody Aquator Silver
Facebook
Googleplus
Twitter

Komentarze

Jabłka zapiekane z miodem

Jabłka zapiekane z miodem

Składniki:

  • 4 średnie jabłka
  • 4 łyżeczki miodu
  • pół łyżeczki kakao
  • orzechy włoskie (według uznania)
  • rodzynki (według uznania)

Reklama
Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • Jabłka umyć, odciąć wierzchy od strony ogonka i wydrążyć łyżeczką.
  • W garnuszku wymieszać miód, kakao oraz posiekane orzechy włoskie i rodzynki.
  • Przygotowane nadzienie umieścić w wydrążonych jabłkach – ale nie do pełna, by miód się nie wylewał podczas zapiekania.
  • Tak przygotowane jabłka przykryć odciętymi wcześniej wierzchami.
  • Zapiekać w piekarniku w temperaturze 150°C, aż jabłka się upieką.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW

Sklep Poradnia.pl poleca

RABAT 5%

Dokonując w sklep.poradnia.pl zamówienia za minimum 100 zł, użyj podanego poniżej kodu rabatowego.

Kod należy wpisać podczas finalizacji zamówienia, w trakcie wyboru sposobu płatności i dostawy, w pole Kod promocyjny (po prawej stronie), a następnie kliknąć w znajdujący się obok przycisk.

Kwota do zapłaty zostanie pomniejszona o 5%.

Kod rabatowy: PORADNIA