UWAGA! Ten serwis używa cookies.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem
MENU:
Reklama
Jonizator wody Aquator Silver
Jonizator wody Aquator Silver
Facebook
Googleplus
Twitter

Komentarze

Jajeczka przepiórcze z sosami

Jajeczka przepiórcze z sosami

 Sos wiosenny:

  • 50 g majonezu
  • 1 łyżka posiekanych grzybków marynowanych
  • 2 łyżki rzeżuchy
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 pokrojony w drobną kostkę ogórek korniszon
  • sól, pieprz

 

Sos koperkowy:

  • 25 g majonezu
  • 25 g jogurtu greckiego
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 1 łyżka kaparów
  • sól, pieprz

 

Sos pomidorowy

  • 25 g majonezu
  • 2 drobno posiekane pomidory pellati lub 25 g przecieru pomidorowego
  • 1 łyżka posiekanych listków bazylii
  • szczypta ostrej papryki
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

  • Składniki poszczególnych sosów po prostu ze sobą mieszamy.
  • Potrzebujemy jeszcze około 10 gotowanych jajeczek przepiórczych na osobę – kroimy je na pół i układamy w salaterce na liściach sałaty.
  • Sosy można podać obok w maleńkich miseczkach. Smacznego!

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW

Sklep Poradnia.pl poleca

RABAT 5%

Dokonując w sklep.poradnia.pl zamówienia za minimum 100 zł, użyj podanego poniżej kodu rabatowego.

Kod należy wpisać podczas finalizacji zamówienia, w trakcie wyboru sposobu płatności i dostawy, w pole Kod promocyjny (po prawej stronie), a następnie kliknąć w znajdujący się obok przycisk.

Kwota do zapłaty zostanie pomniejszona o 5%.

Kod rabatowy: PORADNIA