Składniki:

  • 1 pęczek rzodkiewki
  • 1 kalarepka
  • 1 świeży ogórek
  • 1 seler naciowy
  • 1 mały kalafior
  • 1 pęczek małych cebulek
  • 1 zielona papryka
  • 1 czerwona papryka
  • 1 mała puszka szparagów
  • 1 cytryna

Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • Wszystkie jarzyny dokładnie umyć i osuszyć.
  • Kalafior podzielić na małe różyczki.
  • Kalarepę, ogórek i gałązki selera pokroić w słupki o długości około 5 cm.
  • Z papryki wyjąć gniazda nasienne i przekroić wzdłuż na kilka części.
  • Szparagi odcedzić z zalewy.
  • Rzodkiewki umyć i oczyścić, ale pozostawić całe.
  • Na dużym talerzu dekoracyjnie rozłożyć jarzyny, a na środku postawić miseczkę z sosem (jogurtowym, tatarskim, twarożkiem ze śmietaną itd. – według uznania).
  • Można oczywiście dodać inne jarzyny albo z niektórych zrezygnować (rzodkiewki można zastąpić pomidorkami koktajlowymi).

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW