UWAGA! Ten serwis używa cookies.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem
MENU:
Reklama
Jonizator wody Aquator Silver
Jonizator wody Aquator Silver
Facebook
Googleplus
Twitter

Komentarze

Kapuśniaczek

Kapuśniaczek

Składniki:

  • 50 dag chudego mięsa
  • 50 dag kapusty kiszonej
  • 50 dag ziemniaków
  • 1 pęczek włoszczyzny
  • 1 cebula
  • 1,5 l wody
  • 1 łyżka oliwy
  • 2 liście laurowe
  • 5 ziarenek ziela angielskiego
  • kminek
  • sól i pieprz

 

Sposób przygotowania:

  • Mięso pokroić na mniejsze kawałki i podgotować w osolonej wodzie.
  • Włoszczyznę zetrzeć na tarce jarzynowej, kapustę odcisnąć i posiekać.
  • Do podgotowanego mięsa dodać warzywa, liście laurowe i ziele angielskie, gotować 10 minut, a następnie dodać kapustę.
  • Ziemniaki pokroić kostkę i ugotować w osobnym naczyniu.
  • Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na rozgrzanej oliwie.
  • Gdy kapusta i warzywa będą miękkie, dodać odcedzone ziemniaki i cebulę.
  • Doprawić solą, pieprzem i kminkiem.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW

Sklep Poradnia.pl poleca

RABAT 5%

Dokonując w sklep.poradnia.pl zamówienia za minimum 100 zł, użyj podanego poniżej kodu rabatowego.

Kod należy wpisać podczas finalizacji zamówienia, w trakcie wyboru sposobu płatności i dostawy, w pole Kod promocyjny (po prawej stronie), a następnie kliknąć w znajdujący się obok przycisk.

Kwota do zapłaty zostanie pomniejszona o 5%.

Kod rabatowy: PORADNIA