UWAGA! Ten serwis używa cookies.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem
MENU:
Reklama
Jonizator wody Aquator Silver
Jonizator wody Aquator Silver
Facebook
Googleplus
Twitter

Komentarze

Kapusta pekińska smażona

Kapusta pekińska smażona

Składniki:

  • 1 średnia główka kapusty pekińskiej
  • 3 duże pomidory
  • 2 duże cebule
  • 1 mały por
  • 3–4 łyżki oleju do smażenia
  • przyprawa do warzyw, pieprz, czosnek granulowany (lub świeży), bazylia

 

Sposób przygotowania:

Sos

  • Cebulę pokroić w półtalarki, a por – w talarki.
  • Oba warzywa zeszklić na patelni z dwiema łyżkami oleju.
  • Pomidory obrać ze skóry, pokroić w dużą kostkę i dorzucić do zeszklonych warzyw; smażyć pod przykryciem.
  • Gdy pomidory będą miękkie i „rozpadną się” (czasami trzeba dolać wody), zlać sos do oddzielnego naczynia.

Kapusta

  • Pokroić jak na sałatkę i wrzucić na patelnię z 2 łyżkami oleju i połową łyżeczki przyprawy do warzyw.
  • Przykryć i dusić parę minut, aż zmięknie.
  • Zdjąć pokrywkę i smażyć dalej, co chwilę mieszając.
  • Gdy kapusta nabierze złocistego koloru, dodać do niej wcześniej przygotowany sos, trochę pieprzu, czosnku i bazylii.
  • Wszystko smażyć tak długo, aż nadmierna ilość sosu odparuje.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW

Sklep Poradnia.pl poleca

RABAT 5%

Dokonując w sklep.poradnia.pl zamówienia za minimum 100 zł, użyj podanego poniżej kodu rabatowego.

Kod należy wpisać podczas finalizacji zamówienia, w trakcie wyboru sposobu płatności i dostawy, w pole Kod promocyjny (po prawej stronie), a następnie kliknąć w znajdujący się obok przycisk.

Kwota do zapłaty zostanie pomniejszona o 5%.

Kod rabatowy: PORADNIA