UWAGA! Ten serwis używa cookies.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem
MENU:
Reklama
Jonizator wody Aquator Silver
Jonizator wody Aquator Silver
Facebook
Googleplus
Twitter

Komentarze

Karczochy i grzyby

Karczochy i grzyby

Składniki:

  • 12 małych karczochów
  • 10 dag suszonych prawdziwków
  • 4 ząbki czosnku
  • 4 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki posiekanej bazylii
  • 1 cytryna
  • oliwa z oliwek
  • sól i pieprz

 

Sposób przygotowania:

  • Grzyby namoczyć i ugotować.
  • Z karczochów odkroić łodyżki i zewnętrzne liście, przepołowić i podsmażyć na oliwie na złoty kolor razem z grzybami.
  • Dodać posiekany czosnek, całość podgrzewać jeszcze przez kilka sekund.
  • Przyprawić solą i pieprzem, dodać sok z jednej cytryny i pół szklanki wody, poddusić do miękkości.
  • Karczochy i grzyby odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
  • Posypać pietruszką i bazylią oraz skropić sosem z patelni.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW

Sklep Poradnia.pl poleca

RABAT 5%

Dokonując w sklep.poradnia.pl zamówienia za minimum 100 zł, użyj podanego poniżej kodu rabatowego.

Kod należy wpisać podczas finalizacji zamówienia, w trakcie wyboru sposobu płatności i dostawy, w pole Kod promocyjny (po prawej stronie), a następnie kliknąć w znajdujący się obok przycisk.

Kwota do zapłaty zostanie pomniejszona o 5%.

Kod rabatowy: PORADNIA