Składniki:

  • 5 dużych kolb kukurydzy
  • 1 duża pierś kurczaka
  • 2 żółte papryki
  • ½ pęczka kolendry
  • oliwa z oliwek
  • słodka papryka mielona
  • sól i pieprz

Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • Filet z piersi kurczaka pokroić w kostkę i usmażyć na oliwie z oliwek.
  • Kurczaka zdjąć z patelni, a pozostały sos podlać wodą i zagotować.
  • Kukurydzę gotować przez około 20 minut w wodzie, ostudzić i utrzeć na tarce.
  • Masę kukurydzianą przyprawić do smaku kolendrą, mieloną papryką oraz solą i pieprzem, połączyć z oliwą z oliwek, drobno pokrojoną żółtą papryką oraz wywarem z kurczaka.
  • Całość masy kukurydzianej zmiksować i połączyć z mięsem, a następnie uformować małe kotleciki.
  • Lekko podsmażyć kotleciki na oliwie z oliwek.
  • Najlepiej smakują podane z surówką.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW