UWAGA! Ten serwis używa cookies.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem
MENU:
Reklama
Jonizator wody Aquator Silver
Jonizator wody Aquator Silver
Facebook
Googleplus
Twitter

Komentarze

Kotlety z warzyw

 Kotlety z warzyw

Składniki:

  • duża porcja włoszczyzny
  • ½ małej główki kapusty
  • 4 jajka
  • 4 łyżki bułki tartej
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka tłuszczu
  • 1 łyżka startego żółtego sera
  • 1 łyżka siekanego koperku
  • sól i pieprz

 

Sposób przygotowania:

  • Warzywa ugotować, ostudzić i zmiksować blenderem.
  • Dodać podsmażoną w niewielkiej ilości tłuszczu cebulę i czosnek, 2 ugotowane na twardo i grubo posiekane jajka, koperek i 1 surowe jajko – wszystko dokładnie wymieszać i przyprawić do smaku.
  • Do tak przygotowanej masy można też dodać starty żółty ser i bulkę tartą (tę ostatnią dla uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na formowanie kotletów).
  • Z masy przygotować 8–10 kotletów, posmarować je rozbitym 1 jajkiem i obtoczyć w bułce tartej.
  • Kotleciki podawać zaraz po usmażeniu.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW

Sklep Poradnia.pl poleca

RABAT 5%

Dokonując w sklep.poradnia.pl zamówienia za minimum 100 zł, użyj podanego poniżej kodu rabatowego.

Kod należy wpisać podczas finalizacji zamówienia, w trakcie wyboru sposobu płatności i dostawy, w pole Kod promocyjny (po prawej stronie), a następnie kliknąć w znajdujący się obok przycisk.

Kwota do zapłaty zostanie pomniejszona o 5%.

Kod rabatowy: PORADNIA