UWAGA! Ten serwis używa cookies.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem
MENU:
Reklama
Jonizator wody Aquator Silver
Jonizator wody Aquator Silver
Facebook
Googleplus
Twitter

Komentarze

Krewetki z rusztu

Krewetki z rusztu

 Składniki:

  • kilka dużych krewetek
  • natka pietruszki
  • czosnek
  • oliwa
  • vegeta lub sól

 

Sposób przygotowania:

  • Krewetki umyć i osączyć.
  • Przygotować marynatę: w miseczce wymieszać drobno posiekaną natkę, przeciśnięty przez praskę czosnek i oliwę, a następnie doprawić solą lub Vegetą.
  • Krewetki dobrze wymieszać w marynacie i odstawić w chłodne miejsce mniej więcej na godzinę.
  • Następnie krewetki nadziać na szpikulce, posmarować marynatą i piec na ruszcie (po mniej więcej 3 minuty z każdej strony, obracając podczas pieczenia).
  • Najlepiej podawać z grillowanymi warzywami i odpowiednio dobranym sosem.
  • Można też zrobić szaszłyki krewetkowo-warzywne.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW

Sklep Poradnia.pl poleca

RABAT 5%

Dokonując w sklep.poradnia.pl zamówienia za minimum 100 zł, użyj podanego poniżej kodu rabatowego.

Kod należy wpisać podczas finalizacji zamówienia, w trakcie wyboru sposobu płatności i dostawy, w pole Kod promocyjny (po prawej stronie), a następnie kliknąć w znajdujący się obok przycisk.

Kwota do zapłaty zostanie pomniejszona o 5%.

Kod rabatowy: PORADNIA