UWAGA! Ten serwis używa cookies.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem
MENU:
Reklama
Jonizator wody Aquator Silver
Jonizator wody Aquator Silver
Facebook
Googleplus
Twitter

Komentarze

Kurczak w panierce

Kurczak w panierce

Składniki:

  • 6 udek z kurczaka
  • 200 g startego żółtego sera
  • 3 jajka
  • 175 ml mleka
  • 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
  • 6 łyżek masła
  • bułka tarta
  • sól i pieprz

 

Sposób przygotowania:

  • Udka posypać solą i pieprzem, włożyć do wysokiego rondla, wlać wody i dusić na małym ogniu, aż woda się wygotuje i mięso będzie miękkie.
  • Jajka rozbić, dodać mleko, starty żółty ser i mąkę ziemniaczaną – wszystko wymieszać i przyprawić solą i pieprzem.
  • Udka zanurzyć w masie serowej, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na maśle, aż się zarumienią.
  • Można podawać z ryżem i surówką.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW

Sklep Poradnia.pl poleca

RABAT 5%

Dokonując w sklep.poradnia.pl zamówienia za minimum 100 zł, użyj podanego poniżej kodu rabatowego.

Kod należy wpisać podczas finalizacji zamówienia, w trakcie wyboru sposobu płatności i dostawy, w pole Kod promocyjny (po prawej stronie), a następnie kliknąć w znajdujący się obok przycisk.

Kwota do zapłaty zostanie pomniejszona o 5%.

Kod rabatowy: PORADNIA