UWAGA! Ten serwis używa cookies.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem
MENU:
Reklama
Facebook
Googleplus
Twitter

Komentarze

  • Tłuszczaki

    Może musk se,, wycisknoleś"?
    Chelmód
  • Kleptomania. Chory czy złodziej?

    Chciałam napisać: problem ze szwagierką
    Kami
  • Kleptomania. Chory czy złodziej?

    Doris ja mam podobny problem, tez z bratową. Pcha się do nas ciągle pod pretekstem pomocy w pracach domowych a tak naprawde nas okrada. Ja nie chce, ż...
    Kami
  • Nowotwory kości

    Witam.. Mój ojciec ma raka kości i, wykryty w lutym tego roku. Lekarze dali mu kilka miesięcy życia. W tej chwili jak on to nazywa "chodzi na imprezy ...
    anita

Kutia

Kutia

Składniki:

  • 250 g pszenicy (bez łusek)
  • 200 g maku
  • 75 g orzechów
  • 75 g rodzynków
  • pół szklanki śmietanki
  • laska wanilii lub cukier waniliowy
  • miód
  • cukier

Reklama
Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • Pszenicę umyć i gotować, aż będzie miękka (mniej więcej 3–4 godziny), a następnie odcedzić i ostudzić.
  • Mak sparzyć wrzątkiem i trzymać na ogniu tak długo, aż będzie go można rozetrzeć w palcach, potem odsączyć i zmielić w maszynce.
  • Do maku dodać pszenicę, orzechy i rodzynki, doprawić cukrem, cukrem waniliowym i miodem, a na końcu dolać śmietankę i wszystko dobrze wymieszać.
  • Przełożyć do salaterki i ozdobić według uznania suszonymi owocami, orzechami itd.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW

Sklep Poradnia.pl poleca

RABAT 5%

Dokonując w sklep.poradnia.pl zamówienia za minimum 100 zł, użyj podanego poniżej kodu rabatowego.

Kod należy wpisać podczas finalizacji zamówienia, w trakcie wyboru sposobu płatności i dostawy, w pole Kod promocyjny (po prawej stronie), a następnie kliknąć w znajdujący się obok przycisk.

Kwota do zapłaty zostanie pomniejszona o 5%.

Kod rabatowy: PORADNIA