UWAGA! Ten serwis używa cookies.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem
MENU:
Reklama
Jonizator wody Aquator Silver
Jonizator wody Aquator Silver
Facebook
Googleplus
Twitter

Komentarze

Leniwe pierogi

Leniwe pierogi

Składniki:

  • 50 dag twarogu
  • 15 dag mąki
  • 5 dag masła
  • 3 jajka
  • nasiona granatu (według uznania)
  • gałka muszkatołowa
  • sól

 

Sposób przygotowania:

  • Twaróg zemleć w maszynce do mięsa.
  • Połowę masła utrzeć w misce, stopniowo dodając twarożek i żółtka.
  • Posolić, dodać gałkę muszkatołową i utrzeć na jednolitą masę.
  • Białka ubić na sztywno i dodać do masy serowej, dosypać mąkę i wymieszać.
  • Masę przełożyć na posypaną mąką stolnicę, ukształtować gruby wałek, spłaszczyć go na całej długości i pokroić w skośne kawałki szerokości 2–3 cm.
  • Wrzucić pierogi na wrzącą wodę i do wypłynięcia gotować około 3 minuty.
  • Podawać polane roztopionym masłem i posypane nasionami granatu.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW

Sklep Poradnia.pl poleca

RABAT 5%

Dokonując w sklep.poradnia.pl zamówienia za minimum 100 zł, użyj podanego poniżej kodu rabatowego.

Kod należy wpisać podczas finalizacji zamówienia, w trakcie wyboru sposobu płatności i dostawy, w pole Kod promocyjny (po prawej stronie), a następnie kliknąć w znajdujący się obok przycisk.

Kwota do zapłaty zostanie pomniejszona o 5%.

Kod rabatowy: PORADNIA