UWAGA! Ten serwis używa cookies.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem
MENU:
Reklama
Jonizator wody Aquator Silver
Jonizator wody Aquator Silver
Facebook
Googleplus
Twitter

Komentarze

Leszcz z jogurtem z chrzanem

Leszcze z jogurtem z chrzanem

 

 

Składniki:

  • 1 leszcz (około 1 kg)
  • ½ kg kwaśnych jabłek
  • 1 średnia biała rzodkiew
  • 1 korzeń chrzanu
  • 1 mały jogurt
  • 2 łyżki soku cytrynowego
  • włoszczyzna
  • 1 średnia cebula
  • 5 ziarenek ziela angielskiego
  • 1 liść laurowy
  • sól, pieprz
  • cytryna

Reklama
Reklama

 

Sposób wykonania:

  • Sprawionego leszcza skropić sokiem z cytryny.
  • Z włoszczyzny, przypraw i cebuli ugotować wywar.
  • Do przecedzonego wywaru włożyć leszcza i ugotować na dużym ogniu.
  • Leszcza wyjąć z wywaru, pokroić i wyłożyć na półmisek.
  • Chrzan, rzodkiew i jabłka zetrzeć na tarce, wymieszać z jogurtem i obłożyć nimi rybę.
  • Przybrać plasterkami cytryny i od razu podawać.

 

Wartość odżywcza 1 porcji

  • kcal 63,5
  • białko 8,4 g
  • tłuszcze 2,3 g
  • węglowodany 2,3 g

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW

Sklep Poradnia.pl poleca

RABAT 5%

Dokonując w sklep.poradnia.pl zamówienia za minimum 100 zł, użyj podanego poniżej kodu rabatowego.

Kod należy wpisać podczas finalizacji zamówienia, w trakcie wyboru sposobu płatności i dostawy, w pole Kod promocyjny (po prawej stronie), a następnie kliknąć w znajdujący się obok przycisk.

Kwota do zapłaty zostanie pomniejszona o 5%.

Kod rabatowy: PORADNIA