UWAGA! Ten serwis używa cookies.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem
MENU:
Reklama
Jonizator wody Aquator Silver
Jonizator wody Aquator Silver
Facebook
Googleplus
Twitter

Komentarze

Łosoś w pół godziny

Łosoś w pół godziny

 Składniki:

  • 4 filety z łososia
  • ¼ kostki masła
  • 1 szklanka śmietany
  • 4 łyżeczki pesto
  • 4 plastry (lub ósemki) cytryny
  • koperek
  • sól, biały pieprz

 

Sposób wykonania:

  • Łososia opłukać, osuszyć, doprawić solą, pieprzem i natrzeć posiekanym koperkiem.
  • W żaroodpornym naczyniu rozgrzać masło, ułożyć filety (skórką do dołu) i zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 190–200°C przez około 10 minut; następnie polać śmietaną i piec jeszcze 10 minut.
  • Przed podaniem na każdym filecie rozsmarować łyżeczkę pesto.
  • Serwować z ziemniakami albo ułożone na mieszance sałat z pomidorami, sosem winegret i cytryną.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW

Sklep Poradnia.pl poleca

RABAT 5%

Dokonując w sklep.poradnia.pl zamówienia za minimum 100 zł, użyj podanego poniżej kodu rabatowego.

Kod należy wpisać podczas finalizacji zamówienia, w trakcie wyboru sposobu płatności i dostawy, w pole Kod promocyjny (po prawej stronie), a następnie kliknąć w znajdujący się obok przycisk.

Kwota do zapłaty zostanie pomniejszona o 5%.

Kod rabatowy: PORADNIA