UWAGA! Ten serwis używa cookies.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem
MENU:
Reklama
Jonizator wody Aquator Silver
Jonizator wody Aquator Silver
Facebook
Googleplus
Twitter

Komentarze

Makrela z orzechami i miętą

Makrela z orzechami i miętą

Składniki:

  • 4 wypatroszone makrele
  • 1 szklanka orzechów włoskich
  • 2 łyżeczki masła
  • garść listków mięty
  • przyprawa do ryb

 

Sposób przygotowania:

  • Makrele posypać przyprawą do ryb i wstawić do lodówki na pół godziny.
  • Przygotować farsz: drobno posiekać orzechy i zmieszać je z miętą i masłem.
  • Nadziać ryby farszem i spiąć je wykałaczkami.
  • W rybach porobić poprzeczne, dość głębokie (na 1 cm) nacięcia.
  • Tak przygotowane makrele usmażyć na patelni grillowej lub w piekarniku (ok. 25 min w temperaturze 180°C).
  • Danie doskonałe i na zimno, i na gorąco.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW

Sklep Poradnia.pl poleca

RABAT 5%

Dokonując w sklep.poradnia.pl zamówienia za minimum 100 zł, użyj podanego poniżej kodu rabatowego.

Kod należy wpisać podczas finalizacji zamówienia, w trakcie wyboru sposobu płatności i dostawy, w pole Kod promocyjny (po prawej stronie), a następnie kliknąć w znajdujący się obok przycisk.

Kwota do zapłaty zostanie pomniejszona o 5%.

Kod rabatowy: PORADNIA