UWAGA! Ten serwis używa cookies.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem
MENU:
Reklama
Jonizator wody Aquator Silver
Jonizator wody Aquator Silver
Facebook
Googleplus
Twitter

Komentarze

Maślana zapiekana

Maślana zapiekana

Składniki:

  • 1 kg filetów z ryby maślanej
  • 1 duża cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • sok z połowy cytryny
  • sok z połowy grejpfruta
  • sok z połowy pomarańczy
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • kilka gałązek natki pietruszki i świeżej kolendry
  • sól i pieprz

 

Sposób przygotowania:

  • Przygotować marynatę: dokładnie wymieszać oliwę z sokami z cytrusów, dodać pokrojony w cienkie plasterki czosnek i posolić.
  • Rybę pokrojoną w plastry grubości około 2 cm ułożyć w płaskim naczyniu żaroodpornym, obłożyć cebulą pokrojoną w cienkie plastry, polać marynatą i odstawić na około pół godziny.
  • Posypać świeżo zmielonym pieprzem, posolić i zapiekać w rozgrzanym piekarniku przez 20 minut.
  • Po wyjęciu z piekarnika posypać posiekaną natką pietruszki i kolendrą.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW

Sklep Poradnia.pl poleca

RABAT 5%

Dokonując w sklep.poradnia.pl zamówienia za minimum 100 zł, użyj podanego poniżej kodu rabatowego.

Kod należy wpisać podczas finalizacji zamówienia, w trakcie wyboru sposobu płatności i dostawy, w pole Kod promocyjny (po prawej stronie), a następnie kliknąć w znajdujący się obok przycisk.

Kwota do zapłaty zostanie pomniejszona o 5%.

Kod rabatowy: PORADNIA