Składniki:

  • 1 cebula
  • 1 por
  • 3 gałązki selera naciowego
  • 2 marchewki
  • 10 dag żółtej fasolki szparagowej
  • 10 dag zielonego groszku
  • 2 duże ziemniaki
  • 1 moda cukinia
  • 2 duże pomidory
  • ½ szklanki ryżu
  • 1,5 l bulionu
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki
  • ½ łyżeczki rozmarynu
  • 2 łyżki oliwy
  • sól i pieprz

Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • W dużym rondlu poddusić na oliwie groszek, pokrojone w kostkę ziemniaki, cebulę, pora, selera, marchewkę oraz fasolkę.
  • Dodać obrane ze skóry, pokrojone w kostkę pomidory i cukinię, przecier pomidorowy i dusić jeszcze chwilę.
  • Wlać bulion i wszystko zagotować.
  • Dodać ryż i gotować, aż zmięknie.
  • Rozmaryn podsmażyć na oliwie przez 30 sekund, a następnie dodać do zupy razem z posiekaną pietruszką.
  • Przyprawić solą i pieprzem.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW