Składniki (na 4 porcje):

  • 1 pierś indycza
  • 2 łyżki suszonej mięty
  • 2 szklanki jogurtu
  • pół łyżeczki sosu tabasco
  • 1 cytryna
  • pół łyżeczki zmielonego kminku
  • oliwa
  • sól i pieprz

Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • Miętę wymieszać z jogurtem, dodać kminek, sos tabasco i sok z cytryny.
  • Doprawić do smaku solą i pieprzem.
  • Mięso pokroić w plastry i zalać marynatą. Odstawić w chłodne miejsce na godzinę.
  • Na rozgrzanej oliwie zrumienić mięso, dodać marynatę i dusić około 20 minut.

 

 

TABASCO

  • Tabasco brand Pepper Sauce to mieszanka czerwonej papryczki tabasco, soli z wyspy Avery i naturalnego octu.
  • Tabasco brand Garlic Pepper Sauce zawiera trzy rodzaje papryki i czosnek.
  • Tabasco brand Green Pepper Sauce produkowany na bazie zielonej papryki jest najłagodniejszy z sosów tabasco.
  • Tabasco brand Habanero Pepper Sauce to najbardziej ostry sos świata z dodatkiem mango, papai, bananów i imbiru.
  • Tabasco brand Chipotle Pepper Sauce jest sporządzany ze specjalnie wędzonej papryki jalapeno.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW