UWAGA! Ten serwis używa cookies.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem
MENU:
Reklama
Oczyszczacze powietrza
Oczyszczacze powietrza
Facebook
Googleplus
Twitter

Komentarze

  • Warunki przyjęcia do szpitala psychiatrycznego

    Mój syn ma spectrum autyzmu ,ostatnio przezył silną traume w związku ze śmiercią jego dziadka . Po tym wydarzeniu nie jesteśmy wstanie dac sobie z nim...
    siwi
  • Zespół Reye’a – rzadki, ale groźny

    Mimo całej chorej sytuacji pamiętajcie ze pocis tu jesteśmy i żyjemy spiepszyc wszystko mozna ale po co to najłatwiej złość na innych na chwile moze u...
    Nieszczesliwy
  • Zespół Reye’a – rzadki, ale groźny

    To choroba śmiertelna drugi etap juz sie pojawia w szpitalu niestety Syn nie przeżył ...
    Nic nie idzie zrobic tylko czekac na poprawienie wyników mysle...
    Nieszczęśliwy
  • Homeopatia – naturalne leczenie

    Moim zdaniem właśnie temat homeopatii jest bardzo ważny w dzisiejszych czasach kiedy wszystko nafaszerowane jest chemią, a zwłaszcza te kolorowe table...
    katerina

Papryka ziarenkami nadziana

Papryka ziarenkami nadziana

 Składniki:

  • 2 duże papryki (czerwone lub zielone)
  • 15 dag piersi z indyka
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • pół szklanki ziaren kukurydzy
  • pół szklanki białego wina
  • pół szklanki ugotowanego pęczaku
  • pół szklanki ugotowanej soczewicy
  • 2 łyżki tartego żółtego sera
  • oliwa z oliwek
  • przecier pomidorowy
  • sól, pieprz

Reklama
Reklama

 

Sposób wykonania:

  • Papryki wrzucić do wrzątku na kilka minut, wyjąć, przelać zimną wodą i odciąć górną część.
  • Upieczone na ruszcie mięso z indyka pokroić w drobną kostkę.
  • Na oliwie zeszklić cebule i czosnek, dodać ugotowane ziarna kukurydzy, soczewicę i pęczak oraz chwilę poddusić z dodatkiem białego wina i dwóch łyżek przecieru pomidorowego.
  • Dodać mięso i przyprawić wszystko do smaku.
  • Napełnić masą papryki, posypać utartym serem, zapiekać w piekarniku w temperaturze 180°C przez około pół godziny.

 

KUKURZYDZA

Pochodzi z Meksyku. Przywiezione przez Kolumba nasiona kukurydzy dały początek jej uprawie w Europie, a także w Afryce. Ma wiele odmian. Jej ziarna przetwarza się na mąkę, kaszę i olej. Zawiera dużo selenu, beta-karotenu i witaminy E. Można ją stosować w diecie bezglutenowej. Kukurydzę cukrową można jeść na surowo lub po ugotowaniu, a z odmiany pękającej uzyskuje się popcorn.

Wartość odżywcza jednej porcji:

  • 285,5 kcal
  • Białko: 18 g
  • Tłuszcz: 7 g
  • Węglowodany: 34,3 g

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW

Sklep Poradnia.pl poleca

RABAT 5%

Dokonując w sklep.poradnia.pl zamówienia za minimum 100 zł, użyj podanego poniżej kodu rabatowego.

Kod należy wpisać podczas finalizacji zamówienia, w trakcie wyboru sposobu płatności i dostawy, w pole Kod promocyjny (po prawej stronie), a następnie kliknąć w znajdujący się obok przycisk.

Kwota do zapłaty zostanie pomniejszona o 5%.

Kod rabatowy: PORADNIA