UWAGA! Ten serwis używa cookies.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem
MENU:
Reklama
Jonizator wody Aquator Silver
Jonizator wody Aquator Silver
Facebook
Googleplus
Twitter

Komentarze

Patisony w sosie pomidorowym

Patisony w sosie pomidorowym

 

 

Składniki:

  • 10 małych patisonów
  • 60 dag pomidorów
  • 3 łyżeczki oliwy z oliwek
  • 1 ząbek czosnku
  • 2–3 łyżki pasty pomidorowej
  • sól, pieprz
  • ½ cytryny

 

Sposób przygotowania:

  • Rozgrzać oliwę w garnku.
  • Wycisnąć przez praskę czosnek, wymieszać z pastą pomidorową i dodać do oliwy.
  • Pomidory (bez skórki) pokroić w ósemki, przyprawić solą i pieprzem, dodać do sosu i chwilę gotować.
  • Patisony obrać ze skórki, natrzeć cytryną, pokroić na ćwiartki i włożyć do sosu pomidorowego.
  • Gotować pod przykryciem 15 minut.
  • Następnie garnek odkryć i gotować na silnym ogniu, aż sos stanie się gęsty i zawiesisty.
  • Doprawić solą i pieprzem.

 

Wartość odżywcza 1 porcji

  • kcal 100
  • białko 2 g
  • tłuszcze 6 g
  • węglowodany 9 g

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW

Sklep Poradnia.pl poleca

RABAT 5%

Dokonując w sklep.poradnia.pl zamówienia za minimum 100 zł, użyj podanego poniżej kodu rabatowego.

Kod należy wpisać podczas finalizacji zamówienia, w trakcie wyboru sposobu płatności i dostawy, w pole Kod promocyjny (po prawej stronie), a następnie kliknąć w znajdujący się obok przycisk.

Kwota do zapłaty zostanie pomniejszona o 5%.

Kod rabatowy: PORADNIA