UWAGA! Ten serwis używa cookies.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem
MENU:
Reklama
Jonizator wody Aquator Silver
Jonizator wody Aquator Silver
Facebook
Googleplus
Twitter

Komentarze

Pesto

Pesto

Składniki:

  • 2 pęczki bazylii
  • 3 ząbki czosnku
  • 10 dag utartego parmezanu
  • 1 szklanka oliwy z oliwek
  • 3 łyżki nasion słonecznika uprażonych na suchej patelni
  • sól

 

Sposób przygotowania:

  • Listki bazylii drobniutko posiekać.
  • Czosnek rozetrzeć z solą, połączyć z posiekaną bazylią, dosypać utłuczone w moździerzu nasiona słonecznika i ucierać, dolewając powoli oliwę, aż do osiągnięcia w miarę jednolitej, kremowej konsystencji.
  • Dodać utarty ser, dokładnie wymieszać i odstawić.
  • Sos można przechowywać w lodówce około tygodnia, przykryty warstewką oliwy z oliwek.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW

Sklep Poradnia.pl poleca

RABAT 5%

Dokonując w sklep.poradnia.pl zamówienia za minimum 100 zł, użyj podanego poniżej kodu rabatowego.

Kod należy wpisać podczas finalizacji zamówienia, w trakcie wyboru sposobu płatności i dostawy, w pole Kod promocyjny (po prawej stronie), a następnie kliknąć w znajdujący się obok przycisk.

Kwota do zapłaty zostanie pomniejszona o 5%.

Kod rabatowy: PORADNIA