Składniki:

  • 6 pieczarek o dużych kapeluszach
  • 1 duża pierś z kurczaka
  • 2 cebule
  • 1 duża czerwona papryka
  • 1 cytryna
  • oliwa z oliwek
  • sałata, szczypiorek (do dekoracji)
  • sól

Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • Pierś z kurczaka pokroić w kostkę i zrumienić na patelni na oliwie z oliwek.
  • Drobno pokroić cebulę i paprykę, posolić do smaku i podsmażyć.
  • Tak przygotowanym farszem napełnić kapelusze pieczarek.
  • W żaroodpornym naczyniu na dnie umieścić oliwę z oliwek pomieszaną z sokiem z cytryny i na to ułożyć grzyby.
  • Piec pod przykryciem około 20 minut.
  • Po wyjęciu z pieca można kapelusze ułożyć na liściach sałaty i posypać posiekanym szczypiorkiem.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW