Składniki:

  • 30 dag młodych pieczarek
  • 1 szklanka kiełków fasolki mung
  • 3 małe cebule
  • 1 średnia marchewka
  • ½ pęczka natki pietruszki
  • ½ pęczka szczypioru
  • 1/3 szklanki oliwy
  • ¼ szklanki soku z cytryny
  • 2 łyżki octu winnego
  • sól
Reklama

 

Sposób wykonania:

  • Przygotować sos, mieszając oliwę z sokiem z cytryny i octem winnym.
  • Pieczarki pokroić w talarki, cebulę w kostkę, dodać startą na tarce o dużych oczkach marchewkę, kiełki fasolki, posiekaną natkę pietruszki i szczypior.
  • Doprawić odrobiną soli.
  • Sałatkę polać sosem i wymieszać.

 

Wartość odżywcza 1 porcji:

  • kcal 135
  • białko 4,3 g
  • tłuszcze 9,2 g
  • węglowodany 9 g

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW