UWAGA! Ten serwis używa cookies.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem
MENU:
Reklama
Jonizator wody Aquator Silver
Jonizator wody Aquator Silver
Facebook
Googleplus
Twitter

Komentarze

Pierożki z kapustą i grzybami

Pieczone pierożki z kapustą i grzybami

Składniki:

Ciasto

  • 4 szklanki mąki
  • 1 kostka masła
  • gęsta śmietana
  • 5 dag drożdży
  • ½ szklanki mleka
  • 1 jajko
  • 2 żółtka
  • 1 płaska łyżeczka soli

Farsz

  • 1 mała główka kapusty
  • 2 cebule
  • 3 dag suszonych grzybów

 

Sposób przygotowania:

  • Z podanych składników wyrobić ciasto drożdżowe i pozostawić aż do wyrośnięcia.
  • Ugotować suszone grzyby i drobno je pokroić.
  • Świeżą kapustę pokroić i ugotować.
  • Cebulę usmażyć.
  • Grzyby wymieszać z kapustą i cebulą, doprawić solą i pieprzem do smaku.
  • Z wyrośniętego i rozwałkowanego ciasta formować szklanką niewielkie kółka, nakładać farsz i zlepiać w kształt pierożków.
  • Piec w temperaturze 180°C do momentu, aż się zarumienią.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW

Sklep Poradnia.pl poleca

RABAT 5%

Dokonując w sklep.poradnia.pl zamówienia za minimum 100 zł, użyj podanego poniżej kodu rabatowego.

Kod należy wpisać podczas finalizacji zamówienia, w trakcie wyboru sposobu płatności i dostawy, w pole Kod promocyjny (po prawej stronie), a następnie kliknąć w znajdujący się obok przycisk.

Kwota do zapłaty zostanie pomniejszona o 5%.

Kod rabatowy: PORADNIA