UWAGA! Ten serwis używa cookies.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem
MENU:
Reklama
Jonizator wody Aquator Silver
Jonizator wody Aquator Silver
Facebook
Googleplus
Twitter

Komentarze

Piernik

Piernik

Składniki:

  • 1 kostka masła
  • 5 jaj
  • 1 szklanka cukru
  • 2 szklanki mąki
  • 1 szklanka mleka
  • 1 słoik dżemu
  • 2 łyżki kakao
  • 1 łyżka miodu
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 ½ łyżeczki sody oczyszczonej
  • bakalie
  • 1 olejek zapachowy (na przykład arakowy

 

Sposób przygotowania:

  • Masło utrzeć z cukrem, dodać żółtka, a potem mąkę, miód, kakao i proszek do pieczenia (sypki).
  • Sodę oczyszczoną rozpuścić w mleku i wlać do ciasta, wymieszać.
  • Do ciasta dodać bakalie (ilość i rodzaj – według uznania) oraz olejek zapachowy.
  • Piec w temperaturze 200°C przez około 1 godz.
  • Upieczone ciasto przekroić na pół i przełożyć dżemem.
  • Gotowy piernik można polać polewą czekoladową i udekorować, na przykład włoskimi orzechami.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW

Sklep Poradnia.pl poleca

RABAT 5%

Dokonując w sklep.poradnia.pl zamówienia za minimum 100 zł, użyj podanego poniżej kodu rabatowego.

Kod należy wpisać podczas finalizacji zamówienia, w trakcie wyboru sposobu płatności i dostawy, w pole Kod promocyjny (po prawej stronie), a następnie kliknąć w znajdujący się obok przycisk.

Kwota do zapłaty zostanie pomniejszona o 5%.

Kod rabatowy: PORADNIA