UWAGA! Ten serwis używa cookies.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem
MENU:
Reklama
Jonizator wody Aquator Silver
Jonizator wody Aquator Silver
Facebook
Googleplus
Twitter

Komentarze

Polska fasolka na chiński sposób

Polska fasolka na chiński sposób

 

 

Składniki:

  • ½ kg fasolki szparagowej
  • ½ cebuli
  • 5 ząbków czosnku
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 2–3 łyżki sherry
  • 1 łyżeczka cukru
  • szczypta soli
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżka masła

 

Sposób przygotowania:

  • Fasolkę ugotować w osolonej wodzie, ostudzić i pokroić na 3–4-centymetrowe kawałki.
  • Na patelni rozgrzać olej, dodać posiekany czosnek i drobno pokrojoną cebulę, smażyć – ciągle mieszając – nie dłużej niż 30 sekund.
  • Dodać fasolkę, cukier, sos sojowy i sherry, wymieszać i smażyć jeszcze około 60 sekund.
  • Żeby było bardziej po chińsku, można jeść – jeśli ktoś potrafi – pałeczkami.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW

Sklep Poradnia.pl poleca

RABAT 5%

Dokonując w sklep.poradnia.pl zamówienia za minimum 100 zł, użyj podanego poniżej kodu rabatowego.

Kod należy wpisać podczas finalizacji zamówienia, w trakcie wyboru sposobu płatności i dostawy, w pole Kod promocyjny (po prawej stronie), a następnie kliknąć w znajdujący się obok przycisk.

Kwota do zapłaty zostanie pomniejszona o 5%.

Kod rabatowy: PORADNIA