UWAGA! Ten serwis używa cookies.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem
MENU:
Reklama
Jonizator wody Aquator Silver
Jonizator wody Aquator Silver
Facebook
Googleplus
Twitter

Komentarze

Pstrąg z soli

Składniki:

    • 2 średnie pstrągi

    • 2 kg soli z mikroelementami

    • łyżka świeżej natki pietruszki

    • łyżka świeżego koperku

    • białko z 2 jajek

 

Wartość odżywcza 1 porcji:

    • kcal 218

    • białko 26 g

    • tłuszcze 10 g

    • węglowodany 6 g

 

Sposób wykonania:

Pstrąga sprawić, natrzeć wewnątrz posiekaną natką koperku i pietruszki. Sól wymieszać z ubitą pianą z białek. Na spód brytfanki wsypać 1-centymetrową warstwę soli, ułożyć ryby. Resztą soli obłożyć wierzch i boki ryb.

Tak przyrządzony pstrąg nie jest za słony, ponieważ ta wnika do ryby w minimalnym tylko stopniu, natomiast ryba „przesiąka” mikroelementami zawartymi w soli, np. kłodawskiej.

Sklep Poradnia.pl poleca

RABAT 5%

Dokonując w sklep.poradnia.pl zamówienia za minimum 100 zł, użyj podanego poniżej kodu rabatowego.

Kod należy wpisać podczas finalizacji zamówienia, w trakcie wyboru sposobu płatności i dostawy, w pole Kod promocyjny (po prawej stronie), a następnie kliknąć w znajdujący się obok przycisk.

Kwota do zapłaty zostanie pomniejszona o 5%.

Kod rabatowy: PORADNIA