UWAGA! Ten serwis używa cookies.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem
MENU:
Reklama
Jonizator wody Aquator Silver
Jonizator wody Aquator Silver
Facebook
Googleplus
Twitter

Komentarze

  • Przeziębienie – przyczyny, leczenie, powikłania

    U nas podobnie, dzieci z przedszkola przynosiły rózne choróbska a potem tylko sztafeta i każdy chorował. Znalazłam na forum opinie o leku L52, lekarka...
    kornelya
  • Przeziębienie – lecznicze znaczenie gorączki

    myślę, że dość odważnie i też obawiałabym się o moje dziecko tak eksperymentując. u nas zawsze dajemy dzieciom do picia kropelki L52, znany homeopatyc...
    monika
  • Homeopatia – naturalne leczenie

    taki właśnie homeopatyczny lek w kropelkach L52 kupuję już od lat. warto proszę Państwa bo zapobiegamy tym powikłaniom poprzeziębieniowym. wystarczy p...
    zocha
  • Dna moczanowa

    Moja teściowa cierpi na to schorzenie od lat, ale niedawno usłyszała o tkim leku urathone czy urarthone (nie wiem jak sie pisze), który odkwasza organ...
    goska

Rolada z ciasta francuskiego

Rolada z ciasta francuskiego z mięsem

 

Składniki:

  • 1 opakowanie niemrożonego ciasta francuskiego
  • 200 g mięsa mielonego wieprzowego
  • 2 duże cebule
  • 5 łyżek bułki tartej
  • 1 jajko
  • pieprz czarny, sól
  • czerwona papryka sproszkowana
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

  • Kroimy cebulę według uznania (na przykład w grubą kostkę) i wrzucamy ją na patelnię, na którą wcześniej wlaliśmy dwie łyżki oleju.
  • Kiedy cebula zrobi się już szklista, ale nie brązowa, dodajemy mielone mięso, przykrywamy wszystko i dusimy około 8–10 minut.
  • Doprawiamy farsz solą, pieprzem i papryką; dodajemy jajko i tartą bułkę.
  • Mieszamy.
  • Ciasto francuskie rozwijamy, nakładamy farsz i zwijamy, delikatnie przekręcając papier, którym było owinięte.
  • Wierzch smarujemy roztrzepanym jajkiem.
  • Roladę wstawiamy do piekarnika o temperaturze 180 stopni (z termoobiegiem) na 25–30 minut.

To w zasadzie samodzielne danie. Jeśli dodamy do niego jakiś sos i surówkę, to smaczny i sycący obiad gotowy. Dobra będzie zwłaszcza surówka z kiszonej kapusty. Zimą jest bezcenna, kiedy trudno o naprawdę świeże warzywa i owoce. Poza tym zawiera witaminy C i E, naturalne przeciwutleniacze, takie jak karotenoidy i polifenole, oraz bakterie Lactobacillus rozkładające cukry w kwas mlekowy – czyli kiszonka to samo zdrowie!

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW

Sklep Poradnia.pl poleca

RABAT 5%

Dokonując w sklep.poradnia.pl zamówienia za minimum 100 zł, użyj podanego poniżej kodu rabatowego.

Kod należy wpisać podczas finalizacji zamówienia, w trakcie wyboru sposobu płatności i dostawy, w pole Kod promocyjny (po prawej stronie), a następnie kliknąć w znajdujący się obok przycisk.

Kwota do zapłaty zostanie pomniejszona o 5%.

Kod rabatowy: PORADNIA