UWAGA! Ten serwis używa cookies.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem
MENU:
Reklama
Jonizator wody Aquator Silver
Jonizator wody Aquator Silver
Facebook
Googleplus
Twitter

Komentarze

Ryba po fińsku

Ryba po fińsku

Składniki:

  • 10 dag ziemniaków
  • 1 kg ryby (najlepiej łupacza)
  • 1–2 cebule
  • 1 l mleka
  • 8 dag masła
  • 10 dag mąki
  • 1 łyżeczka białego pieprzu
  • 1 łyżeczka curry

 

Sposób wykonania:

  • Ziemniaki ugotować, a następnie ostudzić.
  • Rybę gotować kilka minut, a następnie odsączyć.
  • Połączyć mąkę z masłem, dodać pieprz i curry, dobrze wymieszać.
  • Dolać mleka, włożyć pokrojoną cebulę i mieszać na małym ogniu do zgęstnienia.
  • Teraz dodać rybę i wymieszać.
  • Na koniec pokroić ziemniaki na 3–4 części, ostrożnie włożyć do potrawy i podgrzać.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW

Sklep Poradnia.pl poleca

RABAT 5%

Dokonując w sklep.poradnia.pl zamówienia za minimum 100 zł, użyj podanego poniżej kodu rabatowego.

Kod należy wpisać podczas finalizacji zamówienia, w trakcie wyboru sposobu płatności i dostawy, w pole Kod promocyjny (po prawej stronie), a następnie kliknąć w znajdujący się obok przycisk.

Kwota do zapłaty zostanie pomniejszona o 5%.

Kod rabatowy: PORADNIA