Składniki:

  • ½ główki sałaty lollo rosso
  • 2 jajka
  • 150 g małych kuleczek mozzarelli
  • 5 pomidorków koktajlowych
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • sok z cytryny
  • sól i pieprz do smaku

Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • Gotujemy jajka na twardo.
  • Sałatę dokładnie myjemy i rwiemy na drobne kawałki, a następnie układamy ją na spodzie salaterki.
  • Pomidorki koktajlowe kroimy na ćwiartki i kładziemy na sałacie.
  • Z oliwy, soku z cytryny, soli oraz pieprzu robimy sos, którym polewamy sałatę i pomidorki.
  • Na wierzch kładziemy wystudzone i pokrojone na ćwiartki jajka oraz małe kuleczki mozzarelli.
  • Sałatka wyśmienicie smakuje z pieczywem czosnkowym.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW