Składniki:

  • 200 g filetu z indyka
  • 50 g parmezanu
  • ½ główki sałaty masłowej
  • 5 pomidorków koktajlowych
  • 2 kromki pieczywa tostowego
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki octu
  • 2 łyżki oleju
  • sól, pieprz i cukier do smaku

Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • Filet z indyka kroimy w paseczki, posypujemy solą i pierzem, a następnie smażymy z obu stron na oleju.
  • Sałatę myjemy, osuszamy, rwiemy na kawałki i układamy na półmisku.
  • Pomidorki kroimy w ćwiartki i kładziemy na sałacie.
  • Tosty skrapiamy olejem i nacieramy dwoma ząbkami czosnku przeciśniętymi przez praskę, zrumieniamy na patelni, a potem kroimy w kostkę.
  • Do sałatki dodajemy wystudzonego indyka oraz kawałki tostów.
  • Łączymy olej z octem oraz z pozostałym ząbkiem czosnku poszatkowanym w drobną kostkę oraz doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem.
  • Gotowym sosem polewamy sałatkę i posypujemy tartym parmezanem.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW