UWAGA! Ten serwis używa cookies.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem
MENU:
Reklama
Jonizator wody Aquator Silver
Jonizator wody Aquator Silver
Facebook
Googleplus
Twitter

Komentarze

Sałatka wietnamska

Sałatka wietnamska z kapustą pekińską

Składniki:

  • 1 kapusta pekińska
  • 2–3marchewki
  • 30 dag pieczonego kurczaka
  • mięta
  • bazylia
  • garść kiełków sojowych

 

Sos:

  • ¼ filiżanki soku z limonki
  • ¼ filiżanki sosu rybnego
  • 1 świeża czerwona papryczka chili
  • 1 czerwona cebula
  • 2 łyżki octu ryżowego
  • 1 łyżka cukru
  • sól

 

Sposób przygotowania:

  • Papryczkę chili opłukać, wypestkować i drobno pokroić razem z cebulą.
  • Sok z limonki połączyć z sosem rybnym, dodać papryczkę chili z cebulą, ocet, cukier i sól do smaku – wszystko mieszać tak długo, aż cukier się rozpuści.
  • Kapustę poszatkować, marchewkę obrać i pokroić w słupki, a kurczaka – na niewielkie kawałki.
  • W misce połączyć mięso, warzywa oraz kiełki; polać sosem.
  • Dodać poszarpane na kawałki listki bazylii i mięty, wymieszać.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW