UWAGA! Ten serwis używa cookies.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem
MENU:
Reklama
Oczyszczacze powietrza
Oczyszczacze powietrza
Facebook
Googleplus
Twitter

Komentarze

  • Kaszel - rodzaje i przyczyny

    Wiecie ile rodzajów kaszlu może mieć mały przedszkolak? Cały kalejdoskop. Do tego oczywiście całkiem różne leczenie. Ostatnio testowaliśmy inhalacje ...
    Kokos
  • Kiedy kostka jest skręcona

    Co to.ma być
    Eryk
  • Choroby nerek – rodzaje i objawy

    głupia pi......a,jak chcesz kogoś szkolić to wypierdzielaj pracować z dziećmi w szkole... Mój syn jest bardzo chory i nieraz też pisze na klawiaturze ...
    Kasia
  • Grupy krwi a żywienie

    niedouczony cymbał. polecam przestudiowanie podstaw genetyki i dziedziczenia - nie ma nic zaskakującego w Twojej grupie krwi.
    dr hyde

Sałatka wietnamska

Sałatka wietnamska z kapustą pekińską

Składniki:

  • 1 kapusta pekińska
  • 2–3marchewki
  • 30 dag pieczonego kurczaka
  • mięta
  • bazylia
  • garść kiełków sojowych

 

Sos:

  • ¼ filiżanki soku z limonki
  • ¼ filiżanki sosu rybnego
  • 1 świeża czerwona papryczka chili
  • 1 czerwona cebula
  • 2 łyżki octu ryżowego
  • 1 łyżka cukru
  • sól

Reklama
Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • Papryczkę chili opłukać, wypestkować i drobno pokroić razem z cebulą.
  • Sok z limonki połączyć z sosem rybnym, dodać papryczkę chili z cebulą, ocet, cukier i sól do smaku – wszystko mieszać tak długo, aż cukier się rozpuści.
  • Kapustę poszatkować, marchewkę obrać i pokroić w słupki, a kurczaka – na niewielkie kawałki.
  • W misce połączyć mięso, warzywa oraz kiełki; polać sosem.
  • Dodać poszarpane na kawałki listki bazylii i mięty, wymieszać.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW