UWAGA! Ten serwis używa cookies.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem
MENU:
Reklama
Jonizator wody Aquator Silver
Jonizator wody Aquator Silver
Facebook
Googleplus
Twitter

Komentarze

Serki camemberki

Serki camemberki

 

 

 

 

Składniki na 4 porcje:

  • 4 serki camembert
  • 25 dag żurawiny do mięsa
  • 1 pomarańcza
  • 15 dag suszonych śliwek
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • 2 łyżki brandy
  • 1 główka sałaty

 

Sposób przygotowania

  • Suszone śliwki pokroić w paski, pomarańczę podzielić na cząstki, usuwając białe błonki.
  • Wymieszać delikatnie z żurawiną.
  • Doprawić do smaku octem balsamicznym i brandy.
  • Serki zapiekać na ruszcie około 15 minut, podawać gorące z sosem i dużą ilością zielonej sałaty.

 

SER CAMEMBERT

To nieduży, okrągły i miękki ser dojrzewający. Choć znany, uwielbiany i produkowany na całym świecie, prawdziwy i najlepszy pochodzi oczywiście z miasteczka Camembert w Normandii. Zwany „boskim śmierdzielem”, niepowtarzalnego aromatu nabiera z wiekiem, choć kiedy bardzo stary, czuć go już mocno amoniakiem. Jest bardzo kaloryczny ze względu na dużą zawartość tłuszczu. Ma swoich wyznawców, nie powinny go jednak spożywać w nadmiarze dzieci i kobiety w ciąży.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW

Sklep Poradnia.pl poleca

RABAT 5%

Dokonując w sklep.poradnia.pl zamówienia za minimum 100 zł, użyj podanego poniżej kodu rabatowego.

Kod należy wpisać podczas finalizacji zamówienia, w trakcie wyboru sposobu płatności i dostawy, w pole Kod promocyjny (po prawej stronie), a następnie kliknąć w znajdujący się obok przycisk.

Kwota do zapłaty zostanie pomniejszona o 5%.

Kod rabatowy: PORADNIA