UWAGA! Ten serwis używa cookies.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem
MENU:
Reklama
Jonizator wody Aquator Silver
Jonizator wody Aquator Silver
Facebook
Googleplus
Twitter

Komentarze

  • Serwatka: znakomita dla zdrowia

    To jest nie prawda ze noe moze pan tolerpwac serwatki . Moze to pic kazdy bez wzglendo na dolegliwosci czy chorobe
    Wanda
  • Błonnik i przyjazne bakterie

    Brałam błonnik razem z probiotykiem acidolac, żeby poprawić perystaltykę jelit i pozbyć się przykrych i strasznie uciążliwych zaparć. Powiem szczerze,...
    chmura
  • Przedwczesny wytrysk – wstydliwy problem

    Jakbym czytał o sobie ;) Na początku lekarz dał mi viagrę, ale i tak kazał brać po pół tabletki, więc przerzuciłem się na te tabletki, co Ty, żeby nie...
    bartolo
  • Dyspepsja, czyli niestrawność

    " Oprócz zmian w sposobie odżywiania pacjent powinien przyjmować leki hamujące wydzielanie kwasu solnego"
    ???
    Przy niestrawności, kiedy ewidentnie brak ...
    Sal

Tarta truskawkowa z budyniem

 Tarta truskawkowa z budyniem

Składniki:

  • 500 g truskawek
  • 175 g masła
  • 1 szklanka cukru
  • 2 szklanki mąki tortowej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • ½ łyżeczki esencji waniliowej
  • 3 jajka
  • 2 opakowania budyniu waniliowego
  • mleko (do przygotowania budyniu)
  • 1 opakowanie galaretki truskawkowej

Reklama
Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • Do mąki dodajemy cukier i proszek do pieczenia, a następnie masło, jajka i esencję waniliową; całość zagniatamy i wstawiamy do lodówki na godzinę.
  • Przygotowujemy galaretkę zgodnie z przepisem na opakowaniu i odstawiamy w chłodne miejsce, aby zaczęła tężeć.
  • Truskawki myjemy i kroimy na połówki.
  • Formę do tarty smarujemy masłem i oprószamy mąką, dokładnie obkładamy dół i boki blachy ciastem i nakłuwamy je widelcem.
  • Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C na około 25 minut (aż się zarumieni).
  • W międzyczasie przygotowujemy budyń według przepisu na opakowaniu.
  • Po upieczeniu tartę studzimy, umieszczamy na niej budyń, a na wierzchu układamy połówki truskawek, polewamy galaretką i wstawiamy do lodówki, aż do całkowitego stężenia galaretki. Smacznego!

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW

Sklep Poradnia.pl poleca

RABAT 5%

Dokonując w sklep.poradnia.pl zamówienia za minimum 100 zł, użyj podanego poniżej kodu rabatowego.

Kod należy wpisać podczas finalizacji zamówienia, w trakcie wyboru sposobu płatności i dostawy, w pole Kod promocyjny (po prawej stronie), a następnie kliknąć w znajdujący się obok przycisk.

Kwota do zapłaty zostanie pomniejszona o 5%.

Kod rabatowy: PORADNIA